We gingen in gesprek met Glenn van den Berg – de vestigingsmanager van Van den Berg Autoschade Goes – over de samenwerking met AgriSnellaad en de ontwikkelingen in elektrisch rijden.

Van den Berg Autoschade is al 55 jaar een vertrouwd adres voor schadeafhandelingen. Het is een écht familiebedrijf. Zo vertelt Glenn: “het bedrijf wordt gerund door mij, mijn zus en mijn ouders”. Van den Berg Autoschade richt zich op de reparatie van voertuigen in de breedste zin van het woord. Van den Berg Autoschade voert ook industriële werkzaamheden uit, zoals poedercoaten en het repareren van recreatievoertuigen.  

Waarom besloten jullie bij beide bedrijfslocaties een laadvoorziening te plaatsen? 

AgriSnellaad heeft recentelijke twee laadlocaties bij Van den Berg Autoschade gerealiseerd. Eén bij de Van den Berg Goes en één bij Van den Berg Vlissingen.  

Zo vertelt Glenn

“We willen graag het totaal plaatje aanbieden; onze klant van A tot Z ontzorgen. Hier staan we ook echt voor. In Goes heeft onze locatie bijvoorbeeld ook een 24/7 wasstraat. En nu hebben beide locaties ook een laadvoorziening. Zeker met de reparatie van elektrische voortuigen is het fijn dat we onze klanten nu ook de service en de mogelijkheid kunnen geven om hun auto gelijk op te laden. Daarnaast komen ook veel mensen van ‘buitenaf’ hun auto hier laden. Het gaat eigenlijk automatisch; de extra traffic is erg leuk! 

Sinds afgelopen jaar is Van den Berg Autoschade de officiële Tesla hersteller in Zeeland. Er kan er maar één de eerste zijn en die titel draagt Van den Berg Autoschade met veel trots. “Tesla hersteller word je niet zomaar, hierin moet je je echt specialiseren. Het personeel moet bijvoorbeeld opgeleid worden en ook moet de werkplaats speciaal ingericht zijn om een Tesla optimaal te kunnen herstellen. Elektrische auto’s hebben namelijk een heel andere dynamiek, wat een eigen aanpak op het gebied van schadeherstel vereist. Er gaat veel voorbereiding aan vooraf, voordat je jezelf een Tesla Approved Body Shop mag noemen. Tesla is natuurlijk ook een auto van de toekomst qua innovatie en technieken en een laadvoorziening past helemaal in dit plaatje”.

De ontwikkelingen van EV’s

“Ik kijk hier erg positief tegenaan. Als je kijkt naar de afgelopen jaren, hoe snel dit is gegaan… De populariteit blijft stijgen. Dit zal in de toekomst alleen maar meer worden. Ik geloof zelfs dat we in de toekomst draadloos zullen kunnen laden. Als autoschadebedrijf zijn we op deze ontwikkelingen voorbereid en moeten we hierin meegaan. Dit is belangrijk, zodat wij hightech voertuigen zo goed en veilig mogelijk kunnen herstellen.

Het laadnetwerk in Goes – waar ik woon – is momenteel wel oké. Ik verwacht dat het aantal laadpaallocaties zal blijven toenemen. Ik zie zelf dat er ook wel wat laadpalen bij mogen, want soms staat er een ‘laadpaal file’. Wel denk ik dat laadnetwerk in Nederland ten opzichte van andere plekken in Europa goed ontwikkeld is.“ 

De samenwerking met AgriSnellaad 

“Het belangrijkste vinden we het stukje service richting onze klanten dat we bieden met het voorzien van een laadlocatie. Als klanten ons bezoeken of wanneer hun auto hier gerepareerd wordt kunnen ze nu gelijk hun auto opladen. Ook vinden we het belangrijk om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. Zo streven wij naar de meeste groene oplossingen op het gebied van schadeherstel. Dankzij deze instelling worden wij ieder jaar weer gecertificeerd als duurzaam bedrijf door de Stichting Duurzaam Repareren. Ook onze wasstraat draagt deze certificering voor duurzaamheid. We merken dat onze klanten dit ook belangrijk vinden. Beetje bij beetje zullen de auto’s op fossiele brandstoffen verdwijnen en komen hier elektrische auto’s voor in de plaats. Het wordt ook steeds makkelijker en interessanter om EV’s in te zetten als bedrijfsauto’s en met onze laadlocatie zijn we daarop voorbereid.

Daarnaast is AgriSnellaad een lokale speler, die de Zeeuwse markt goed kent. We maakten al gebruik van AgriSneltank en daar was de service goed. Daarom hebben we zelf met AgriSnellaad contact gezocht met de vraag om een laadlocatie bij onze vestigingen te realiseren.

We zijn erg tevreden over de samenwerking met AgriSnellaad. We hebben contact gehad met Robbert en hij is een man van z’n woord; hij komt zijn beloftes na en dat is erg fijn.’’

Dankjewel Glenn voor deze mooie woorden. We zijn blij als AgriSnellaad met deze samenwerking. Op naar een groene en elektrische toekomst! 

Advies nodig?

Bel 0113 629 000
Mail info@agrisnellaad.nl

Op werkdagen bereikbaar
van 8.00 tot 17.00 uur

Wil jij ook op jouw parkeerplaatsen of bij jou op kantoor laadpalen van AgriSnellaad? Meld je dan via info@agrisnellaad.nl of neem contact met ons op via de website of LinkedIn.