CZAV zet stap vooruit in toekomstbestendige én bereikbare mobiliteit met de oprichting van CZAV Mobility Group

Door de oprichting van CZAV Mobility Group investeert coöperatie CZAV in toekomstbestendige én bereikbare mobiliteit voor Zuid-West-Nederland.

Met deze stap laten we onze ambities op het gebied van mobiliteit zien. CZAV Mobility Group heeft de ambitie een toonaangevende partner te zijn voor overheden, bedrijven en particulieren als het gaat om toekomstbestendige én bereikbare mobiliteit in Zuid-West- Nederland. Onder CZAV Mobility Group komen de bedrijven: AgriSnellaad, AgriSneltank en CZAV Brandstoffen. Het is niet ondenkbaar dat in de toekomst ook andere onderdelen worden toegevoegd, als de kans zich voordoet.

Coöperatie CZAV

De historie van de landbouwcoöperatie typeert zich door een sterke visie, krachtig ondernemerschap, samenwerking en hoge maatschappelijke betrokkenheid. Met het gezamenlijk in- en verkopen van landbouwproducten ontstonden in die tijd ook de eerste tankstations in Zuid-West-Nederland. Nu, anno 2021, exploiteert de landbouwcoöperatie CZAV nog steeds 22 tankstations via de AgriSneltank-formule en heeft het een eigen groothandel in brandstoffen voor de in- en verkoop via CZAV Brandstoffen.

Niet alleen de landbouw is in tussenliggende jaren veranderd, maar ook de maatschappij, het klimaat en daarmee ook de behoefte aan mobiliteit. In 2018 stapte CZAV via AgriSnellaad in de wereld van de laadpalen en intussen timmert de succesformule stevig aan de weg samen met gemeenten en partnerbedrijven in Zuid-West-Nederland. De oprichting van CZAV Mobility Group is hiermee een logisch vervolg van deze eerder ingezette lijn om een bijdrage te leveren aan toekomstbestendige en bereikbare mobiliteit.

Zichtbaar in de regio

De huidige tankstationlocaties veranderen de komende jaren in energiestations. We bieden klanten naast traditionele brandstoffen ook steeds vaker 100% duurzame stroom voor de elektrische auto. Op onze nieuwe locatie in Zierikzee vertalen we de visie van CZAV Mobility Group naar de praktijk. Onder één dak bieden we hier zowel traditionele brandstoffen voor personenvervoer, een high-speed tankeiland met duurzame AdBlue voor zakelijke vervoer en tevens snelladers voor elektrisch vervoer via AgriSnellaad. Daarnaast zijn we in staat duurzame initiatieven op te schalen of nieuwe toe te voegen.

We zijn steeds dichter in de buurt van bewoners en andere eindgebruikers actief. Dit komt door onze betrokkenheid bij duurzame mobiliteitsinitiatieven zoals het deel-autoproject op Schouwen-Duiveland en de realisatie van het E-Mobility Park in Vlissingen. Maar ook onze AgriSnellaadlocaties vind je midden in de woonwijk. Op deze manieren dragen we bij aan het stimuleren van bereikbare en toegankelijke mobiliteit in Zuid-West Nederland.