Bij de CO3 Campus wordt er hard gewerkt om de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden voor de gebruikers van de campus. Dit wordt op alle aspecten doorgevoerd; tot aan de koffie welke biologisch en Fairtrade is: van koffieboon tot beker. 

Jean-Paul Leenknegt - CO3 Campus

Wij willen niet alleen in woorden, maar ook in daden bijdragen aan duurzaamheid en circulariteit. Daarom kunnen we via zonnepanelen en een warmtepomp grotendeels in onze eigen energie-behoefte voorzien en proberen we onze faciliteiten zoveel mogelijk op circulaire principes in te richten en te gebruiken. Zo hebben we samen met regionale ondernemers circulaire kantoorvoorzieningen gebouwd en zijn we momenteel ook met regionale partners in overleg over verdere verduurzaming van het gebouw. Dat voeren we in de hele bedrijfsvoering van ons centrum door, tot en met onze koffie die biologisch en Fairtrade is.” 

De CO3 Campus is een netwerk, eventing en trainingscentrum en dankt zijn naam aan de talloze mogelijkheden waarvoor je er terecht kunt: 

  • Co-working: huisvesting en huur van faciliteiten 
  • Co-creating: samen werken aan projecten en oplossingen voor duurzaamheidsvraagstukken en het bouwen van netwerken 
  • Co-learning: samen trainen en schooling. 

Hoe kunnen we dat voor ons zien, waarvoor kunnen bedrijven precies bij jullie terecht? 

“Hoewel fysiek samenkomen tijdens COVID natuurlijk enorm terugliep en er goede online alternatieven ontstonden, zie je nu het weer kan veel blije gezichten bij de fysieke bijeenkomsten, waarvan we gastheer mogen zijn. Online zal deels blijven, maar iedereen is ook overtuigd van de meerwaarde van fysieke bijeenkomsten en vergaderingen. Je kunt bij ons dus terecht voor het organiseren van events, scholing en vergaderingen. Daarnaast bieden we als netwerkcentrum ook kantoren en flexplekken voor vaste en losse huur. Verder hebben we een online community in de lucht, waarbij bedrijven elkaar met vraag en aanbod kunnen treffen: CO3-Connect.“ 

Duurzaamheid is een groot onderdeel van jullie bedrijfsvoering. Waarom is voor jullie elektrisch rijden een belangrijk onderdeel van deze bedrijfsvoering?  

“Wij kijken als centrum voor duurzaamheid naar alle aspecten van onze ‘footprint’; als je hier duurzaam wil kunnen vergaderen, trainen of een event wilt bezoeken, moet ook de mobiliteit in ogenschouw worden genomen. Zeeuws-Vlaanderen kent nu eenmaal een beperkte OV-infrastructuur, dus de auto is een belangrijk vervoersmiddel. Als juist die elektrisch aangedreven is, geeft dat natuurlijk milieuwinst. Onze eerste laadpaal die we samen met AgriSnellaad plaatsten dateert van 2018, toen was elektrisch rijden nog redelijk uitzonderlijk. Dat heeft intussen een enorme vlucht genomen en zal snel groeien. De tweede laadpaal wordt meteen veel gebruikt en ik vermoed dat gezien de stormachtige ontwikkeling van elektrisch rijden een verdere uitbreiding niet lang op zich zal laten wachten.” 

Waarom zijn jullie samen gaan werken met AgriSnellaad 

AgriSnellaad en BBETC zijn al jaren met elkaar verbonden als partners in duurzaamheid. Samen hebben we één van de eerste openbare laadvoorzieningen in de regio geplaatst. AgriSnellaad is een partner die investeert in duurzaamheid en samenwerking en dat sprak ons enorm aan. De samenwerking bevalt ons meer dan prima! AgriSnellaad is een partner die ook zelf investeert om de voorzieningen uit te breiden. Het werkt in mijn ogen ook langs twee kanten. Wij willen dat klanten hier kunnen laden en AgriSnellaad heeft hier een stukje exposure en die samenwerking gaat gewoon heel goed.” 

En… Rijd je zelf ook elektrisch? Wat is jouw ervaring?  

“Ja ik rijd op dit moment hybride, waarbij ik mijn woon-werk verkeer min of meer elektrisch kan rijden. Daarvoor maak ik natuurlijk ook gebruik van de laadpalen van AgriSnellaad tijdens mijn werk. Binnenkort zal ik over een volledig elektrische auto kunnen beschikken en dan is een goede laadvoorziening op punten waar je stil staat natuurlijk kritisch!” 

Advies nodig?

Bel 0113 629 000
Mail info@agrisnellaad.nl

Op werkdagen bereikbaar
van 8.00 tot 17.00 uur

Wil je ook een AgriSnellaadlocatie bij jou op de parkeerplaats? Neem dan zeker contact met ons op: info@agrisnellaad.nl. Op naar een nog duurzamere toekomst!