Duurzaamheid staat centraal bij HelloContainer, een bedrijf dat streeft naar transparantie in de zeevracht door geautomatiseerde oplossingen. We spraken met Kees Koopman, die samen met twee compagnons oprichter is van HelloContainer. Hij vertelde ons meer over hun samenwerking met AgriSnellaad en de duurzaamheidsdoelen van het bedrijf.

Hoe is de samenwerking met AgriSnellaad tot stand gekomen?

“In 2021 ging ik voor andere mijn bedrijf MijnPakketDienst op zoek naar een oplossing om elektrisch te laden. In gesprek met een medewerker kwam ik bij AgriSnellaad. Hij vertelde dat AgriSnellaad openbare laadpalen plaatst en hiervoor geen kosten in rekening brengt bij het bedrijf. De laadpaal kan dan openbaar gebruikt worden, ideaal wanneer we bezoekers krijgen! Ik kwam in contact met Robbert Meeuwse en hij heeft ons volledig ontzorgd.

Toen ik in 2023 een nieuw pand kocht, waar HelloContainer gevestigd is, wilde ik ook hier een laadpaal op het parkeerterrein. De keuze voor AgriSnellaad was snel gemaakt, omdat de vorige samenwerking ook goed is verlopen. Deze keer had ik contact met Michiel van AgriSnellaad, ook met hem was het prettig samenwerken.”

Kees Koopman, één van de oprichters van HelloContainer

“Bij HelloContainer streven we ernaar om de CO₂-uitstoot binnen de internationale zeevracht te verminderen door transparantie en efficiëntie in onze processen te brengen. Ons kantoor in Goes is de spil in een netwerk waar 25 medewerkers zich dagelijks inzetten om te bouwen aan ons platform."

Waarom hebben jullie gekozen voor een openbare laadpaal?

“Ik rij zelf al vier jaar elektrisch en kom vaak op locatie bij klanten en partners. Vroeger kon het lastig zijn om elektrisch te laden wanneer je ver het land in moest, daarom wil ik deze service ook bieden aan onze bezoekers.

Het is ook een stukje gemak. Ik hoef zelf niet uit te zoeken welke laadpaal het beste zou passen, ik hoef de plaatsing niet te regelen en het is voor ons onderhoudsvrij. Het contact met AgriSnellaad is goed en ik heb nog nooit problemen gehad, ook niet bij de laadpaal bij MijnPakketDienst. Het is een kwestie van aanvragen en de rest wordt door AgriSnellaad opgepakt.”

Wat is de impact van de laadpaal op de medewerkers?

“Bij HelloContainer moedigen we duurzame oplossingen aan! Medewerkers die uit de buurt komen, stimuleren we ook om op de fiets te komen. Onder onze medewerkers zijn er nog niet veel die elektrisch rijden, maar wanneer ik naar klanten en bezoekers kijk die langs komen op locatie, zijn dit er toch veel. Je ziet steeds meer mensen die zakelijk elektrisch rijden en daar willen we een passende laadoplossing aan bieden.”

Advies nodig?

Bel 0113 629 000
Mail info@agrisnellaad.nl

Op werkdagen bereikbaar
van 8.00 tot 17.00 uur

Wil je ook een AgriSnellaadlocatie bij jou op de parkeerplaats? Neem dan zeker contact met ons op: info@agrisnellaad.nl. Op naar een nog duurzamere toekomst!